Select Page

V soboto, 19. 11., je Mešani pevski zbor DPD Svoboda Pragersko, po dve letih koronskega premora pripravil koncert ob svoji 30 letnici delovanja. Na koncertu smo nastopili tudi pevci OPZ in MPZ Pragersko.

Prireditev je bila namenjena spominu na delovanje pevskega zbora skozi njihovih 30 let. Hkrati so se spomnili pevcev, ki ne pojejo več z njimi. Posebej slavnostna je bila podelitev priznanj za večletno delovanje v kulturni dejavnosti, ki jo podeljuje JSKD.

Razen jubilantov so na koncertu nastopili pevci Moškega pevskega zbora iz Globasnice, sosednje avstrijske Koroške, s katerimi negujejo večletne vezi in lepe odnose. Nastopili pa smo tudi mi, pevci pevskega zbora POŠ Pragersko. Taki nastopi so pomembni za nas zaradi več razlogov: sodelovanja v kraju, predstavitve svojega dela, nabiranja izkušenj z nastopanjem in medgeneracijskega povezovanja.

Nastopili smo s tremi pesmimi: Beli cvet, Mrzel veter in avtorsko pesmijo Sonce v očeh, za katero je besedilo napisala učenka 6. C razreda, Evelin Špindler.

Z nasmehi na obrazih smo odšli domov, polni lepih vtisov in prepričani v to, da glasba ljudi povezuje, krepi in dela srečnejše.

 

Related Images:

Dostopnost