Select Page

eTwinning – Šolsko leto 2023 – 2024

Lanskoletni projekt Quest to Egypt je bil nagrajen z Nacionalnim znakom kakovosti.

6.a

 

Meteorolokids

https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/meteorolokids/twinspace

 

Učenci 6. a razreda sodelujejo v vremenskem projektu. Skupaj s partnerji iz drugih držav (Italije, Španije, Turčije, Bolgarije, Slovenije, Moldavije, Francije, Hrvaške, Švedske in Poljske) bodo učenci raziskovali vremenske pojave, svoje delo medsebojno ilustrirali, zbirali vremenske podatke za svoje države, napovedovali vreme, raziskovali vremenske pregovore in vraževerja povezana z vremenom. Posneli bodo vremensko napoved, raziskovali podnebne spremembe in sestavili dve knjigi: Belo knjigo (kako se izogniti katastrofi) in Črno knjigo (katastrofa). Delo bo potekalo v mednarodno mešanih skupinah.

https://wakelet.com/wake/1n_vJYrHaIW6lLXS3W-I4

6.b in 6.d

 

All 4 dogs dogs for all

https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/all-4-dogs-dogs-4-all/twinspace

 

Učenci 6. a razreda sodelujejo v projektu o psih. Skupaj s partnerji iz drugih držav (Italije, Španije, Turčije, Bolgarije, Slovenije, Moldavije, Srbije, Hrvaške, Portugalske, Grčije in Tunizije) bodo raziskovali pasme psov, pisali pesmi o psih, iskali zgodbe o pasjih junakih,  prisostvovali predavanju, pisali pravila za življenje s psi. Posneli video o ravnanju s psi.  Svoje izdelke bodo medsebojno ilustrirali in snemali. Delo bo potekalo v mednarodno mešanih skupinah.

https://wakelet.com/wake/FA7eg9HLwyw5eue5mJz4B

9.ab

 

Advent calendar

 

Učenci 9. ab razreda bodo  raziskovali običaje v adventnem času. Skupaj s partnerji iz drugih držav (Romunije, Hrvaške, Španije in Poljske) bodo učenci sestavili adventni koledar z običaji iz svojih držav. Izmenjali si bodo voščilnice, napisali zgodbo z besedami, ki jih bodo dobili v voščilnicah, izdelali večjezični slovar z božičnim besediščem. Delo bo potekalo v mednarodno mešanih skupinah.

https://wakelet.com/wake/QqR0s4-KYHMaB7256aoYL

 

 

Related Images:

Dostopnost