Select Page

Narodna galerija v Ljubljani je razpisala likovni natečaj za osnovnošolce, saj se v letu 2022  spominjamo 150. obletnice rojstva slovenskega slikarja Matije Jame. Le ta je bil med našimi impresionisti največji popotnik. Med iskanjem motivov, se je selil iz kraja v kraj, primerne lokacije pa je iskal na kolesu ali z vozom.

Organizatorji so povabili mlade ustvarjalce, da ujamejo vtise iz svojega kraja in jih likovno poustvarijo. Izbor likovne tehnike je bil prepuščen učencem. Na natečaj je prispelo 723 likovnih izdelkov iz vseh koncev Slovenije. Strokovna žirija je v ožji izbor uvrstila in nagradila 15 del. 

Likovni deli učenk Sara Lovrenčič in Tonje Špes sta se uvrstiti med 35 najboljših, ki so izbrana za razstavo. Likovni deli učenk Jacquline Brumec Korošec in Tije Moškon pa bosta na razstavi predstavljeni na plakatnem kolažu.

Na razstavi bo na ogled 35 najboljših nagrajenih likovnih del, dodatnih 55 izdelkov bo predstavljenih v pomanjšanem formatu v obliki plakatnega kolaža. Krajša slovesna predstavitev natečaja in podelitvi nagrad bo v soboto, 18. junija, ob 19. uri, na Poletno muzejsko noč v Narodni galeriji, vhod Prešernova 24. Izbor najboljših del likovnega natečaja je do konca avgusta 2022 na ogled v Vhodni avle Narodne galerije. 

Več o razstavi in nagrajencih:

https://www.ng-slo.si/si/razstave-in-projekti/razstava/vtisi-iz-mojega-kraja?id=5100

Čestitamo.

Mentorica: Lara Železnik

 

Related Images:

Dostopnost