Select Page

V torek, 14. septembra 2021, je potekalo tekmovanje v Malih sivih celicah, ki je bilo tudi v letošnjem letu prilagojeno tako, da so ekipe reševale pisni del predtekmovanja preko spleta. Za našo šolo so možganske celice napenjali na Spodnji Polskavi Luka Rečnik, Bron Hostej in Dorian Karpov ter Evelina Škornik, Neja Hojnik in Martina Brdnik, na Pragerskem pa Zoja Brezovnik, Filip Mlakar in Lea Gradišnik ter Lara Moškon, Ema Grenko in Tija Moškon. Naloge so bile kar trd oreh, tekmovalcem pa je malce ponagajal tudi čas reševanja. Vsi so rešili naloge po svojih najboljših močeh in se odlično odrezali, saj sta se dve ekipi uvrstili tudi na nadaljnje ustno tekmovanje, v katerega si vstop pribori samo prvih osem najboljših ekip v regiji.

Ustno predtekmovanje je potekalo v ponedeljek, 20. septembra 2021, na OŠ Breg. Najprej sta se z OŠ Kamnica pomerili Ema Grenko in Lucija Jurgec, ki je kot rezerva zamenjala tekmovalki v karanteni. Vprašanja niso bila pretežka, saj sta obe ekipi pravilno odgovorili na vsa vprašanja, vendar se je naprej uvrstila le … NAŠA ekipa. Res je, da smo imeli točko prednosti iz pisnega dela, pa vendar je bilo tudi tokrat potrebno zbrano poslušati in prepoznati opise slovenskih ptic, oddaj na TV Slovenija, brezalkoholnih pijač ter pisarniških pripomočkov.

Težja naloga je čakala Evelino, Nejo in Martino, saj so še pred odhodom na ustni del dobile dodatno vprašanje, ki je odločalo o tem, ali bodo na 6. ali na 7. mestu. Dekleta so odlično odgovorila in si s tem  priborila boljše izhodišče, kar pa žal ni zadoščalo, da bi premagale nasprotnike iz OŠ Draga Kobala, saj so le-ti bili s šestimi točkami iz pisnega dela že kar v prednosti. Dekleta, iskrene čestitke za vaš trud in odlično znanje, ki ste ga izkazale.

Zelo smo ponosni na vse tekmovalce, borili so se, se naučili marsikaj novega ter si nabrali zanimive in dragocene izkušnje, ki jim bodo morda v pomoč naslednje leto.

Še posebej smo ponosni, da bo naša ekipa ponovno na televizijskem ekranu.

Na snemanje se odpravljamo že v začetku oktobra. Držite pesti!

Related Images:

Dostopnost