Select Page

OB 200 LETNICI ŠOLE… APRIL

Dejavnosti v mesecu aprilu

Mesec april je nekoč bil poznan kot MALI TRAVEN. Čisto jasno nam je zakaj, saj je vse okoli nas ozelenelo in zacvetelo.

Zacvetele so tudi marjetice na našem igrišču, kar smo s pridom izkoristili in kot so to počeli otroci včasih, smo iz njih izdelali mini »pušeljne«. Aktivnosti so pritegnile celo naše fante, ki so se preizkusili v teh spretnostih.

Prejšnji mesec smo v okviru praznovanja 200 let šolstva na Zgornji Polskavi spoznavali stare bolezni. Izdelali smo si sirup iz smrekovih vršičkov, tokrat pa smo se preizkusili še v sušenju zelišč in jabolčnih krhljev. Kot so to počeli otroci, ki so živeli več let pred nami.

V podaljšanem bivanju so učenci spoznavali rastline, ki rastejo po travnikih, jih poskušali prepoznavati in v knjigah pregledovali, kakšne lastnosti imajo ter za kaj so uporabne. Izdelali svoj celo svoj prvi herbarij.

Pri gospodinjstvu so učenci primerjali kuhinjo, jedi, pribor in hrano, ki so jo jedli včasih in to, ki jo jemo danes. Našli so precej razlik in nastali so zanimivi plakati, ki krasijo našo jedilnico. Vsi, ki čakamo na kosilo, si z zanimanjem pogledamo, kaj so odkrili.

Ker je bilo že več lepih, sončnih dni, smo na igrišču med odmori, v sklopu pouka in v podaljšanem bivanju ponovno preizkušali stare igre (narisali smo si ristanc, kradli smo si zemljo, sestavljali hiše iz vejic in kamenčkov, fantje so »odprli« celo lastno kamnoseštvo). Odkrili smo, da lahko iz naravnega materiala veliko ustvarimo ter da imajo otroci krasne ideje.

Related Images:

Dostopnost