Select Page

V torek, 19. 6. 2018, smo na podružnični šoli Pragersko imeli zaključno prireditev, ki so jo pripravili učenci interesne dejavnosti Igramo se gledališče v sodelovanju z otroškim pevskim zborom. Pripravili smo glasbeno igro Vinka Möderndorferja, Miši v operni hiši. Glasbo za zbor in soliste je napisala mentorica otroškega pevskega zbora, Lucija Pocrnja.

Kaj ima vsaka prava in velika operna hiša? V njej delajo pevci, režiserji, direktor, garderoberke… Kadar je predstava, operno hišo napolnijo ljudje, gledalke in gledalci.
Vsaka dobra operna hiša pa ima tudi svoj operni mišji zbor. V vsaki operni hiši, ki da kaj nase, prebivajo tudi miši.
In naša igrica, v kateri se je veliko pelo, kot se za operne hiše spodobi, je govorila o prav posebni mišji družini. Spoznali smo miška Romea, očeta, miša Zigfrida, mamo, miš Kunigundo in še mnoge druge zanimive mišje osebe. Videli smo, kaj vse se zgodi, če se veliki operni primadoni približa micena miška. Srečali smo tudi čisto pravega mišjega opernega duha, kajti nobena res dobra opera ne more obstajati, če v njej ne straši kakšen prisrčen mišji duh. Skozi dogodivščine miška Romea in njegove družine pa smo mimogrede spoznali tudi opero. Miške so se v opero naselile pred mnogimi, mnogimi leti in v njej ostale vse do danes.

Related Images:

Dostopnost