Select Page

V četrtek, 10. maja 2018, je na stadionu v Slovenski Bistrici potekalo medobčinsko tekmovanje v atletiki za starejše in mlajše učence in učenke, ki se ga se je udeležilo 43 učencev naše šole, ki so dosegli izredne rezultate in izboljšali vsakoletno bero medalj. Ustavili so se pri 25 medaljah!

Učenci so osvojili 11 zlatih, 11 srebrnih in 3 bronaste medalje. Da smo res bili premočni za ostale šole priča tudi podatek, da sta tako obe fantovski in obe dekliški štafeti v teku 4 x 100 metrov osvojili 1. in 2. mesto, pri čemer je dekliška (Lana Murko, Alyssa Lamut, Tina Gojčič in Sara Ljubša) izboljšala 12 let star šolski rekord. Izreden rezultat je uspel tudi Lanu Pečovniku (letnik 2007), ki je v kategoriji mlajših učencev v metu žvižgača premočno osvojil 1. mesto med dve leti starejšimi učenci. Prav tako pa je navdušila tudi Ema Doberšek, ki med mlajšimi učenkami v daljino skočila kar 501 cm.

Prvo mesto in naslov medobčinskega zmagovalca so dosegli: Lan Pečovnik (met žvižgača – ml. učenci), Tina Gojčič (tek na 60 m – ml. učenke), Ema Doberšek (skok v daljino – ml. učenke), Jan Falež (tek na 60 m – st. učenci), Žan Jevšenak (skok v višino – st. učenci), Sara Ljubša (tek na 300 m – st. učenke), Lana Murko (skok v daljino – st. učenke), Sara Potočnik (skok v višino – st. učenke), Alyssa Lamut (met žvižgača – st. učenke) in štafeti 4 x 100 m (st. učenci in st. učenke).

Ob tem je bilo doseženih še veliko odličnih rezultatov, ki obetajo medalje tudi na področnem tekmovanju, ki bo potekalo 29. maja na Ptuju. Prav gotovo pa se bo komu uspelo uvrstiti tudi na državno tekmovanje. Le to bo 6. junija v Žalcu. Vse rezultate si lahko pogledate na spletni povezavi:

http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3398&tip=E

Vsem učencem še enkrat izrekamo čestitke za dosežene rezultate in želimo obilo sreče na področnem tekmovanju.

Učitelji ŠPO

Related Images:

Dostopnost