Select Page

Z nadarjenimi učenci šole smo tokratno rdečo nit delavnic poimenovali POZDRAV ZDRAVJU.

Preizkusili smo se v različnih izzivih.

V balvanskem plezalnem centru Klajmber v Mariboru nas je čakalo plezanje vseh težavnosti, odlična družba in pozitiven odnos, ki smo ga skupaj prenesli v svet vertikale. Učenci so se z oprimi »brez meja« osredotočali predvsem na posamezne gibe ali pa na kratka zaporedja gibov.

Spoznali smo zakonitosti linearne perspektive in risarske modelacije. Na samem kraju smo risali veduto mesta in pri tem uporabljali različna risala. Naučili smo se pravil risanja prostora in predmetov (3D) na ploskvi, ločili posebnosti linearne perspektive, razvijali zmožnost za razumevanje pravil prikazovanja navideznega prostora, razvijali občutek za uporabo različnih vrst linij ter urili motorične spretnosti.

Ker pa razvite socialne veščine vplivajo na vrstniško sprejetost in priljubljenost in so nujno potrebne za kakovostno sobivanje, saj vključujejo doživljanje sveta in drugih ljudi ter sisteme prepričanj, vrednot in stališč, smo se jih razvijali tudi mi.

Kaj je lepšega kot plesati, se sprostiti, začutiti tok pozitivne energije in pri tem pomagati sebi in drugim do ravnovesja, ki se kaže v občutenju ljubezni, radosti in notranjega miru?

Zato smo na delavnici spoznali Bachove cvetne plese, kjer se intuitivno povežejo zdravilne lastnosti posameznih rastlin s sporočili izbranih gibov in različnimi oblikami krožnih plesov. Zaradi nezahtevnosti plesnih elementov in njihovega ponavljanja se je posameznik povsem prepustil glasbi in svoje telo ponesel v harmonijo bivanja, sprostitve in radosti.

Zapisala: Natalija Kozar, koordinatorica

 

Related Images:

Dostopnost