Select Page

 

 

V mesecu marcu je v organizaciji Zveze Glasbene mladine Slovenije in Akademije za glasbo v Ljubljani potekalo državno tekmovanje 11. Slovenska glasbena olimpijada, katere se je udeležila tudi naša šola. Pred tem smo v mesecu februarju organizirali šolsko tekmovanje, na katerem so se najbolje izkazali učenci: Hugo Gorišek (8. a), Zoja Furlan (8. c), Zarja Robar (9. a) in Tija Moškon (9. c). Vsi štirje so tako predstavljali našo šolo na državnem tekmovanju.

Glasbena olimpijada je zelo kompleksno tekmovanje, saj se morajo učenci pomeriti in dobro izkazati v treh kategorijah. Prvi del je pisni, ki zajema glasbeno teoretično znanje, razumevanje v naprej določenih glasbenih člankov ter splošno glasbeno razgledanost. Drugi del tekmovanja je izvajalski del, pri katerem tekmovalci izkažejo svoj pevski talent in smisel za interpretacijo. Tretji del tekmovanja pa predstavlja zapis in izvedba avtorske skladbe, kjer se učenci od 7. do 9. razreda preizkušajo v komponiranju lastnih skladb.

Na državnem tekmovanju je sodelovalo 109 učencev iz 65 šol po vsej Sloveniji. Naši učenci so se za tekmovanje odlično pripravili ter tako prejeli bronasto (Hugo Gorišek), srebrno (Zoja Furlan) in dve zlati priznanji (Tija Moškon in Zarja Robar).

Zarja Robar, ki je na tekmovanju prejela 95 točk in s tem dosegla 1. mesto v Sloveniji, se je uvrstila tudi na Mednarodno glasbeno olimpijado, ki bo v letošnjem letu potekala v Sloveniji. Prav tako pa je Zarja prejela tudi posebno nagrado za odličen nastop na pevskem delu tekmovanja, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi:

 

POSEBNI NAGRADI za odličen nastop v pevskem delu tekmovanja: Zarja Robar in Vito Bejat Krajnc

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

 

 

Related Images:

Dostopnost