Select Page

Male sive celice

Po lanski prepričljivi zmagi na predtekmovanju Malih sivih celic nas je v letošnjem šolskem letu doleta čast organizacije na naši šoli. V telovadnici matične šole se je tako v torek, 19. septembra 2017,  zbralo 48 ekip mariborske regije, ki so se najprej pomerile v pisnem delu, nato pa osem najboljših ekip še v ustnem delu tekmovanja. Vse goste je pred odhodom v učilnice  pozdravila ga. ravnateljica Danica Veber, nato pa jim je navodila podal voditelj Nik Škrlec. Med nestrpnim pričakovanjem rezultatov so učenci naše šole z mentorico Branko Dornik Mesarič obiskovalcem pričarali čudovito predstavo, v kateri so izvedeli nekaj o naši šoli ter o pisatelju Antonu Ingoliču, po katerem naša šola ponosno nosi ime. Za razvedrilo so s predstavo Muhe poskrbeli učenci 6. b z mentorico Damjano Dornik Tibaut.
Našo šolo so letos zastopale tri tekmovalne ekipe, v katerih so bili: Filip Borec, Matevž Sovec, Niko Tomac, Lara Pulko, Tajra Šućur, Ana Marie Babšek Vrečko, Ines Krleža, Matjaž Korošec in Rea Pušnik. Žal se tokrat nobeni ekipi ni uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, ekipi v sestavi Filip Borec, Matevž Sovec in Niko Tomac, je zmanjkala  samo ena točka za uvrstitev v ustni del tekmovanja.
Več o dogajanju si lahko pogledati tudi na FB strani Malih sivih celic, kjer najdete kratek filmček, ki ga je posnela ekipa RTV SLO.

Mentorica Bojana Marin

no images were found

Accessibility