Select Page

V tednu od 19. -23. septembra so šolsko knjižnico na Spodnji Polskavi, Pragerskem in Zgornji Polskavi prvič obiskali naši prvošolci. Učence je v vsaki enoti sprejela šolska knjižničarka, ki jim je predstavila knjižnico. Na sproščenem obisku so učenci spoznali osnovna pravila knjižnice, se seznanili z branjem za Ingoličevo in EKO bralno značko ter z navdušenjem poslušali pravljico Zajčkov bralni krožek pisateljice Annie Silvestro.

Ker so učenci knjižnico obiskali v tednu, ko v osnovnih šolah vsako leto tudi uradno pričenjamo z bralno sezono je učence v knjižnici čakalo tudi presenečenje. Prav vsi učenci so od Društva Bralna značka Slovenije v dar prejel slikanico Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib avtorice Ide Mlakar Črnič, ki je ob tej priložnosti za vse nas, mlade in malo manj mlade, pripravila tudi prijazen nagovor, katerega delček se glasi:

‘Hoja s knjigo je zanimiva, zabavna in poučna hkrati. Je hoja za življenje. S knjigo preživimo toliko usod, kot je zgodb, ki smo jih prebrali. Z njimi lahko prestopamo vse meje sveta, tudi tiste, ki so samo v naših glavah. Pomagajo nam rasti in odrasti. Tudi če smo že čisto odrasli. Ali če nam do tja manjka samo še kakšen korak.

Naj bo tudi vaša hoja s knjigo prijetna z vseh strani in naj vas zmeraj pripelje domov, k sebi.’

Da je prvi obisk šolske knjižnice bil še slajši, si je vsak učenec ob koncu izposodil še knjigo za Ingoličevo bralno značko. Po obisku v knjižnici so učenci v razredu, skupaj z razredničarko ustvarili še vsak svojo knjižnično izkaznico, ki jo je knjižničarka kasneje opremila z nalepko s člansko številko.

 

Romina Breznik,

knjižničarka OŠ Antona Ingoliča Sp. Polskava

Related Images:

Dostopnost