Select Page

V petek, 21.10.2022 in v soboto, 22.10.2022 smo na podružnični šoli Zg. Polskava, v okviru projekta ZUIP, katerega financira Javna agencija Spirit, izvedli 1. Start up maraton. Start up maraton je nadaljevanje dejavnosti, ki smo jo začeli izvajati v okviru tehniškega dne, 5.10.2022.

Pri obeh dejavnosti, smo pri učencih razvijali veščine podjetnosti, kot tudi veščine, ki so potrebne za oblikovanje vseživljenjskih spretnosti: samostojnost, iznajdljivost, iskanje podatkov ter uporaba le teh. Učenci so raziskovali problem, kako organizirati jesensko tržnico. Poglobili so se v ideje, kot so izgled tržnice, postavitev, kdo so potencialni kupci, kaj bi prodajali tem kupcem, ali lahko nudijo še kakšne dodatne dejavnosti in izzive …

Učenci so prišli v šolo v petek popoldan, v šoli prenočili in z dejavnostjo nadaljevali v soboto dopoldan. Kot zaključek dela, smo na predstavitev podjetniških idej povabili starše in gospo ravnateljico ter jim ideje predstavili.

Ker smo se naučili, da je zelo zaželjeno, potrebno in prav, da stopimo iz okvirjev ter teoretično načrtovanje izpeljemo v realnosti, bomo postavitev tržnice izvedli na decembrski prireditvi na Sp. Polskavi, kot tudi na Zg. Polskavi. Pripravili bomo izdelke in vam jih ponudili.

Vabljeni ste, da našo tržnico obiščete v čim večjem številu.

 

Related Images:

Dostopnost