Select Page

Projekt organizira Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS v sodelovanju z drugimi ministrstvi, zavodi in organizacijami. Izvajamo ga vsak tretji petek v novembru. Nastal je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. Sredstva za izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka je zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati otroke, šolarje in širšo javnost o dobrih prehranjevalnih navadah, pomenu uživanja zajtrka in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora.
Letos je potekal že 12. Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Tudi na naši šoli smo danes obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Na matični šoli Antona Ingoliča Spodnja Polskava in obeh podružničnih šolah (POŠ Pragersko in POŠ Zgornja Polskava) smo pred začetkom pouka učencem v jedilnici ponudili mleko s kmetije Korošec, kruh s kmetije Lešnik, maslo izbrane kakovosti slovenske mlekarne, med čebelarstva Pislak in jabolka sadjarstva Vrecl. Dogodek so popestrili naši učenci z igranjem na harmoniko, katere melodija nas je vodila skozi skupno petje pesmi Čebelar. Učenci so v okviru razrednih ur in podaljšanega bivanja ustvarjali kreativne izdelke, makete in risbice ter se z učitelji pogovarjali o pomenu rednega zajtrkovanja, zdravega življenjskega sloga in pomenu čebel na našo prehransko varnost.

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal v sproščenem in prijetnem vzdušju ob okusnih živilih lokalnega izvora, za kar se zahvaljujemo vsem sodelujočim.

Zapisala: Sabina Kocijan (organizatorka šolske prehrane)

 

Related Images:

Dostopnost