Select Page

Pomlad je pred kratkim »potrkala« na naša vrata in s tem pregnala hladne, mrzle dni, sivino, mrak in sneg. To je prav poseben čas, ko dnevi postanejo čedalje daljši in toplejši, prebudi pa se tudi narava, ki zažari v vsej svoji cvetoči lepoti.

Ta čas pa je poseben in edinstven tudi zaradi našega najpomembnejšega in najstarejšega krščanskega praznika, saj na ta dan praznujemo največji čudež in temelj naše vere, to pa je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih.

Velika noč je premakljiv praznik, ki ga praznujemo na prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Gre za praznik upanja, veselja, pričakovanja in miru, ko se po starih običajih zbere vsa družina in ob velikonočnih jedeh, ki izražajo prav posebno simboliko, proslavijo čas velike noči.

Tudi v oddelkih podaljšanega bivanja so učenci spoznali pomen in simboliko omenjenega krščanskega praznika. Veliko noč smo spoznavali s pomočjo različnih didaktičnih iger, slikovnega materiala in knjižnega gradiva, ob glasbeni spremljavi pa smo tudi zapeli in zaplesali velikonočne pesmi.

Spretni prstki naših učencev pa so pripomogli k temu, da so razredi in hodniki naših šol zažareli v velikonočnem siju. Izdelovali smo raznovrstne okraske, aranžmaje in dekoracije in na hodnikih pričarali pravo velikonočno razstavo. Seveda ni manjkalo velikonočnih zajčkov iz barvnega papirja, barvnih pirhov z različnimi poslikavami, piščančkov in kokoši iz različnih gradiv ter ovčk iz okrasnih prtičkov. Tudi panoje so krasili velikonočna barvna jajčka in slikovni plakat z velikonočno vsebino.

Učenci so svoje izdelke in kreacije z veseljem in s ponosom izdelovali in jih razstavljali, saj ni manjkalo pohval in navdušenja ostalih učencev in učiteljev ob uprizorjeni velikonočni razstavi.

»Mama je ena sama«…

Seveda pa smo v podaljšanem bivanju namenili čas tudi našim mamicam, saj so 25. 3. 2021 praznovale prav poseben praznik, ki je bil posvečen prav njim. Ker smo želeli mamice presenetiti in jim pokazati, kako jih imamo radi, smo za njih izdelali različna darilca in jim tako izkazali ljubezen in hvaležnost za vse, kar naredijo za nas. Iz barvnega papirja in ostalega materiala smo izdelali razne voščilnice, spominke, okraske in rožice ter jih opremili z verzi in lepimi mislimi.

Učenci so končane izdelke podarili svojim mamicam in jim povedali, da jih imajo nadvse radi.

 

 

 

 

Zapisale učiteljice podaljšanega bivanja

 

Related Images:

Dostopnost