Select Page

Ko bereš dobro knjigo,
se lahko zgodi nekaj zelo čarobnega.
J. K. Rowling

 

Enaindvajset devetošolcev, ki so vseh devet let osnovnega šolanja opravili bralno značko, so letošnji ZLATI BRALCI. Zelo smo ponosni nanje. Veseli nas,  da so bile vse urice branja in truda nagrajene z ekskurzijo v glavno mesto Slovenije.

V četrtek, 31. 3. 2022 so se torej učenci 9. razredov matične šole s podružnico Pragersko odpravili na nagradno ekskurzijo v Ljubljano, ki jo je organizirala občina Slovenska Bistrica. Ob 7.00 smo se zbrali pred šolama in nato smo se s pričakovanji odpeljali proti Ljubljani. Na avtobusu je bil tudi vodič, ki nam je podal anekdote o glavnem mestu.

Prva postojanka je bila v živalskem vrtu, kjer smo si ogledali različne vrste živali. Nato je sledilo organizirano kosilo v Hotelu City. Kosilo je bilo zelo okusno. Po polnih »trebuščkih« in prijetnih doživetjih smo se peš odpravili do Prešernovega trga in starega mestnega jedra. Izvedeli smo veliko zanimivosti. Sledil je prosti čas in odpravili smo se, kamor nas je pot vodila. Nekateri so zavili na slastne palačinke, spet drugi pa na vročo čokolado. Učenci so nam z navdušenjem povedali, da jim je ekskuzija zelo všeč in da jim nobena urica branja ni bila zaman, saj so zelo veseli, da so lahko del tega dne.

Hvala za prijetno doživetje.

Mentorice bralne značke

 

Related Images:

Dostopnost