Select Page

Danes smo imeli na šoli prav poseben obisk. Obiskal nas je naš bivši učenec Žan Jevšenak, ki mu je v štirih letih odkar je zapustil  osnovno šolo uspel izreden podvig in uspeh v najbolj razširjenem, atraktivnem, popularnem,… športu – nogometu. Kot član ekipe FC Benfica iz portugalske Lizbone je postal zmagovalec najbolj prestižnega tekmovanja – Lige prvakov v kategoriji do 19 let. Prav tako pa so z ekipo postali tudi državni prvaki Portugalske v tej kategoriji.

Učenci so Žana z navdušenjem poslušali, ko jim je pripovedoval zanimivosti iz svoje športne poti, spominih na osnovno šolo in tudi kaj iz zasebnega življenja. Z veseljem nam je pokazal njegovi letošnji najbolj prestižni medalji, ki jih je osvojil. Po predstavitvi smo naredili veliko skupnih fotografij. Šoli je tudi izročil spominski šal svojega kluba, gospa ravnateljica pa mu je predala fotografijo iz njegovega osnovnošolskega obdobja in priložnostno darilo.

Žanu smo hvaležni za čas, ki nam ga je namenil, saj so pred njim nove obveznosti, tokrat v reprezentanci Slovenije do 21 leta. Zaželeli smo mu še veliko podobnih uspehov, naj ga poškodbe zaobidejo na njegovi poti in naj nas obišče tudi ob naslednji priložnosti.

 

 

Related Images:

Dostopnost