Select Page

eTwinning – Šolsko leto 2020 – 2021

Šolsko leto 2020 – 2021

V nestabilnih časih zaprtja šol v šolskem letu 2020 – 2021 smo v 6. b razredu (Podružnična šola Zgornja Polskava) uspešno izvedli mednarodni eTwinning projekt Happy Campers. Projekt je pripomogel  k ohranjanju stika s sovrstniki, tema pa je bila osredotočena na pojem sreče. Učenci so sodelovali z vrstniki iz Italije, Litve, Ukrajine, Portugalske, Irske, Nemčije, Poljske in Romunije. Projekt je bil nagrajen z Evropskim znakom kakovosti.
  1. a in 5. b
 

Describe and draw

https://twinspace.etwinning.net/117971/home

Učenci 5. a in b razreda so sodelovali s partnerji iz Italije, Turčije in Španije. Namen projekta je bil opazovanje, opisovanje in risanje. Uspeli so opisat logo iz likov in barv ter narisat božično smrečko. Zaradi pandemije in dela na daljavo se je sodelovanje ustavilo.

  1. b

Happy Campers

https://twinspace.etwinning.net/122426/home

Gre za kratek projekt v katerem bi spoznavali, kaj nas dela srečne in da bi to srečo delili z drugimi. Januarja so učenci predstavili sebe, svojo šolo, kraj in Slovenijo. Izrazili novoletne želje, Februarja so ustvarjali na temo ljubezni in prijateljstva, marca pa na temo sreče ter svetovnega dneva poezije. V projektu so sodelovali razredi iz Italije, Poljske, Romunije, Litve, Portugalske, Španije, Irske, Nemčije, Ukrajine,

  1. b
 

Tell me the story

https://twinspace.etwinning.net/117974/home

projektu so  se učenci ukvarjali z Rdečo kapico: pravljico prebrali, spremenili konec, jo modernizirali, naredili strip. Sodelovali so s partnerji iz Armenije, Turčije, Hrvaške, Romunije, Francije, Portugalske in Poljske.

  1. b
 

Street Games

https://twinspace.etwinning.net/117972/home

V projektu bi morali predstaviti različne igre, ki se jih igrajo v prostem času na dvorišču, igrišču. Tik pred zaprtjem šol so učenci pričeli z delom na projektu skupaj s partnerji iz Romunije in Španije.

  1. ab

European Day of Languages

https://twinspace.etwinning.net/118702/home

Učenci 8. a in b razreda so skupaj s partnerji iz Poljske, Grčije, Romunije, Italije, Portugalske, Hrvaške sestavljali interaktivni slovar uporabnih besed in izrazov, knjigo predstavitve kovancev, skupen koledar praznikov.

 

Related Images:

Dostopnost