Select Page

Šolsko leto 2017 – 2018

Projekti Creat, Share and Gain to each other, Postcards from Europe –Let’s create a living map, Tongue twisters from Europe in Let’s promote diversity – the European Day of Languages so bili nagrajeni z znakom kakovosti.

  1. b:

 

 

Create, Share and Gain to each other: https://twinspace.etwinning.net/44150/home

Gre za preprost projekt namenjen uporabi angleščine. Poleg naše šole sodelujeta tudi šoli iz Češke ter Nemčije. Tudi tokrat je bila slika našega učenca izbrana za znak projekta. Do sedaj smo predstavili šolo, božične običaje, sledi predstavitev kraja.

 

 

 

Traditional Fairytales: https://twinspace.etwinning.net/44412/home

Namen projekta je spoznavanje pravljic različnih evropskih držav. Sodelujejo šole iz Turčije, Hrvaške, Poljske, Španije in Romunije. Do sedaj so se učenci predstavili, izdelali in izbrali znak projekta,  izdelali mednarodni koledar. Sedaj pa smo pričeli s snemanjem in predstavitvijo pravljice. Učenci so izbrali Mojco Pokrajculjo.

 

 

  1. a:
 

Postcards and virtual greeting from around the globe:

https://twinspace.etwinning.net/42063/home

Namen projekta je spoznavati Evropo s pomočjo razglednic, ki jih udeleženci projekta pošljejo partnerskim šolam. Učenci predstavijo svojo državo, domači kraj, bližnje mesto in glavno mesto. Istočasno se skupine ali razredi predstavijo in ustvarijo virtualno pozdravljanje. Sodelujoče šole iz Estonije, Italije, Gruzije, Grčije, Poljske, Romunije, Španije, Turčije in Ukrajine.

 

 

  1. b:
 

Postcards from Europe-Let’s create a living map: https://twinspace.etwinning.net/43291/home

Namen projekta je izdelati živ zemljevid Evrope. Sodelujejo šole in vrtci iz Velike Britanije, Danske, Španije, Italije, Litve, Ukrajine, Portugalske, Grčije, Turčije, Nemčije in Albanije. Poleg treh izmenjav po navadni pošti (Razglednica o kraju in državi, Božična voščilnica, Voščilnica za valentinovo), je sodelovanje vezano na spletno učilnico. Učenci so se predstavili, predstavili simbole držav, izdelali sestavljanko z znamenitostmi iz posameznih držav, predstavili tipično hrano in navade, predstavili domač kraj ter šolo. Zadnja dejavnost je praznovanje svetega Valentina.

 

 

  1. b:

What does it mean to be a teen?: https://twinspace.etwinning.net/49707/home

Glavni namen projekta je primerjava življenja najstnikov iz različnih držav Evrope. Sodelujejo partnerji iz Češke, Italije in Poljske. Učenci so predstavili šolo, šolske predmete, šolski sistem in kodo oblačenja.

 

 

 

 

 

  1. ab:
 

Tongue twisters from Europe: https://twinspace.etwinning.net/44365/home

Kot je že v navadi, so se učenci najprej predstavili, izdelali in izbrali znak projekta. Izvedeli smo, kako se lomilcem jezika reče v drugih jezikih. Nato so učenci predstavili svoje najljubše lomilce jezika v angleščini in se naučili drugih, ki so jih predstavili partnerji. Prav tako smo izdelali mednarodni koledar. Izmenjali smo si božične voščilnice, ki so poleg voščil vsebovale tudi skrivne besede. Te besede so/bodo učenci uporabili v skupni zgodbi. Učenci so predstavili tudi lomilce jezika v lastnem jeziku. Sedaj pa nas čaka najtežji del: učenci morajo povedati lomilce jezika v jeziku partnerjev (Turčija, Poljska, Grčija, Ukrajina, Portugalska, Češka).

 

 

Učenci 4. a, 5. a, 6. a in 7. ab razreda pri izbirnem predmetu nemščina

 

 

Die Maus reist durch Europa und schreibt Tagebuch: https://twinspace.etwinning.net/42264/home

Tokrat smo poiskali partnerske šole, ki bi želele sodelovati v projektu v nemškem jeziku. V projektu, kjer plišasta miška, iz risanke Die Sendung mit der Maus, potuje od ene šole do druge po vsej Evropi. Istočasno ustvarjamo virtualni dnevnik v nemškem jeziku, ob katerem učenci spoznavajo življenje in navade po Evropi. Učenci so se seveda najprej predstavili in pripravili novoletna voščila. Objavljajo se fotografije in video posnetki. Dodana je tudi spletna podstran, kjer lahko učenci najdejo različne didaktične posnetke za učenje nemščine. Pri projektu sodeluje 10 šol: Češka, Finska, Francija, Madžarska, Nemčija (2 šoli), Poljska, Slovaška, Slovenija (2 šoli).

 

 

Sodelovali smo v dveh projektih ob Evropskem dnevu jezikov.

 

European Day of Languages:

https://twinspace.etwinning.net/44339/home

Učenci 10 različnih evropskih šol so oblikovali elektronske razglednice ob Evropskem dnevu jezikov.

 

 

Let’s promote diversity – the European Day of Languages: https://twinspace.etwinning.net/44038/home

Tudi ta projekt je bil namenjen praznovanju Evropskega dneva jezikov. Učenci so izdelali e-razglednice, ki smo jih poslali 16 šolam po Evropi (Velika Britanija, Litva, Poljska, Francija, Češka, Hrvaška, Srbija, Italija, Španija, Grčija). Vsi udeleženci so zapeli pesem “I like to move it” v svojem jeziku. Učenci so opisali, kako praznujemo ta dan na naši šoli, predstavili so nekaj slovenskih lomilcev jezika, predstavili slovenščino. Najbolj so uživali, ko so ustvarjali meme.

 

Related Images:

Dostopnost