Select Page

Šolsko leto 2018 – 2019

 

V tem šolskem letu naša šola nosi naziv eTwinning Šola.

 

 

Projekti izvedeni v šolskem letu 2018 – 2019: A taste of Europe, Describe and Draw, Famous People in Europe, The Doorway to the world, United Colours of Euorpe so prejeli Nacionalni znak kakovosti. A taste of Europe, Describe and Draw, Famous People in Europe, United Colours of Euorpe pa so prejeli tudi Evropski znak kakovosti.

 

5.a in 5.b

 

Describe and draw

https://twinspace.etwinning.net/71179/home

Namen projekta je opazovanje, opisovanje in risanje. Po opisih partnerjev bodo učenci risali znak projekta, sami sebe, svoje sanjsko mesto. Sodelujejo šole iz Poljske, Nemčije in Romunije.

 

6.b

Words and Months of the Year

https://twinspace.etwinning.net/72626/home

Namen projekta je spoznati besede, ki so povezane s posameznimi meseci v različnih jezikih.

 

8.ab

 

A taste of Europe

https://twinspace.etwinning.net/70222

Gre za kratek projekt, ki je posvečen Evropskemu dnevu jezikov. Skušali bomo najti podobnosti in razlike med našimi kulturami in jeziki s poudarkom na hrani. Sodelujoče države so: Grčija, Poljska, Francija, Španija, Madžarska, Turčija, Hrvaška, Romunija, Ukrajina, Italija.

 

The doorway to the world

https://twinspace.etwinning.net/70598/home

Tudi ta projekt je namenjen praznovanju Evropskega dneva jezikov. Projekt dokazuje, da je učenje jezikov vhod v svet. Sodelujoče države so: Slovaška, Grčija, Italija, Češka, Turčija, Poljska, Francija, Hrvaška, Španija, Ukrajina.

 

United colours of Europe

https://twinspace.etwinning.net/70598/home

Projekt je namenjen praznovanju Dneva Evrope (9. maj.) Učenci 25 evropskih držav raziskujejo in ustvarjajo na temo evropskih zastav ter zastave Evropske unije.

 

9.b

 

Famous people in Europe

https://twinspace.etwinning.net/67796/home

Namen projekta je predstavitev zgodovinskih oseb v različnih evropskih državah. Sodelujoče države so: Romunija, Turčija, Litva, Poljska, Italija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Grčija, Srbija, Španija, Ukrajina, Francija, Portugalska, Bolgarija.

 

Ansambelska igra in pevski zbor

 

Sing around Europe

https://twinspace.etwinning.net/70598/home

Učenci so zapeli pesem Alicie Keys: We are here. Naše učence je pri petju spremljal tudi šolski bend. Sodelovale so šole iz Češke, Francije, Nemčije, Italije, Portugalske, Slovenije in Turčije. Skupen video si lahko ogledate na https://www.youtube.com/watch?v=APY_XFJr6t4&feature=youtu.be

 

Related Images:

Dostopnost