Select Page

 

Učenci lepo pozdravljeni v novem tednu popestritvenih dejavnosti, ki potekajo na daljavo. Upam, da vam ob šolskih zadolžitvah ostane še kaj časa in volje, da izkoristite kakšno izmed idej, ki vam jih ponujam.

USTVARJANJE
Čeprav vzdušje zunaj ni nič kaj pomladno, pa boste vi poskrbeli, da svoj dom okrasite s pisanimi šopki. Navodila za izdelavo dobite tukaj (ŠOPEK IZ PAPIRJA).
Da pa se boš pred ustvarjanjem še malo razgibal/a, si za naslednji ustvarjalni podvig poišče kamenčke. Ideje, kako kamenčke uporabiš najdeš tu (SLIKANJE NA KAMNE).

IGRAJ SE Z MANO
Če ste se prejšnji teden preizkusili v sestavljanju sestavljank, vas ta teden vabim, da si izdelate svojo. Potrebuješ natisnjeno sestavljanko, ki so na voljo tukaj (SESTAVLJANKE). Ko si jo natisneš jo natančno pobarvaj, prilepi na debelejši papir in po črtah razreži na koščke. Lahko pa si razgibaš svoje možgančke in skupaj s starši igraš igro Ime, priimek, žival. Navodila najdeš tukaj (IGRA IME, PRIIMEK).

BEREM IN USTVARJAM
V tem tednu se lahko sam/a ali s pomočjo staršev preizkusiš v branju zelo aktualne in enostavne knjige, ki jo najdeš na spodnji povezavi http://online.fliphtml5.com/bbgci/moon/?fbclid=IwAR3sz88hU9LioVVcPrgnNy_i_593lRjV3OKZ7mk08dk1VblAh7Y0ehgJ6Mo#p=1
Zgodbica ti bo na enostaven način odgovorila na vprašanja o koronavirusu. Če pa še ti branje ne gre najbolje, lahko na spodnji povezavi zgodbico tudi poslušaš.
https://www.youtube.com/watch?v=_oilcRghRa0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2CXCdt7fC56DAwBMEove_c7e6H7KYg_1oNL0XFEDY8Y5bQ-BnAFEhK2vs

VSE SLADKO IN SLANO
Tudi ta teden sem za vas pripravila idejo za sladko in slano jed. Če pripravite obe jedi skupaj, bo to krasno kosilo, s katerimi boste napolnili vaše želodčke in želodčke staršev. Verjamem, da vam bodo zelo hvaležni. Skuhajte kremno grahovo juho  (KREMNA GRAHOVA JUHA), za posladek pa specite sočen rižev narastek z jabolki in skuto (RIŽEV NARASTEK Z JABOLKI IN SKUTO). Pa dober tek!
Ko ste s kuhanjem končali, si na posnetku oglejte še pravilno rabo pribora.
https://otroski.rtvslo.si/cmok/recepti/recept/40

SPOZNAVAM RAČUNALNIK
Za ta teden sem vam pripravila naloge, da boste spoznavali in utrjevali svoje znanje v programu Word. Nekateri med vami ga že dobro poznate. Tistim, ki ste to šolsko leto prvič na delavnici Spoznavam računalnik pa v pomoč prilagam dve povezavi, na katerih boste našli vse potrebne informacije:
Kako dostopamo v  program Word https://www.youtube.com/watch?v=0zPOlu6OkP0&list=PLbvZxzmdNckwvqFQF0svtcR7zuI3lVygg&index=5&t=0s
Osnovno oblikovanje v Wordu
https://www.youtube.com/watch?v=F5PwAhgYu6k
Ko boste pripravljeni, se lahko lotite nalog, ki jih najdete tukaj (WORD-VAJA-1). Da boste videli, kako je prav oblikovano besedilo prilagam še rešitve (WORD VAJA 1 – REŠITVE).

VRTIČKARJI
Ko bo vreme dopuščalo, se s starši odpravite na sprehod med travnike, njive ali gozdove. Pri gibanju v naravi upoštevajte navodila NIJZ. S seboj vzemite vrečko in rokavice ter vanjo naberite vršičke mladih kopriv. Nato jih doma posušite ali skuhajte zdravilen čaj iz kopriv. Navodila najdete tukaj (KOPRIVA).

ŠIVANJE
Za sprostitev ali popestritev popoldneva si lahko tokrat sešijete blazino za vrat. Navodila za izdelavo najdete tukaj (BLAZINA ZA VRAT).

Vesela bom vseh vaših vprašanj, idej in seveda slik izdelkov. Pišite mi na simona.turner@ingoliceva.si in ostanite zdravi.

 

 

Related Images:

Dostopnost