Select Page

V četrtek, 24. 5. 2018, smo na naši šoli ponovno organizirali dobrodelni koncert pevskih zborov OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava in obeh podružnic, tokrat za projekt ”20 za 20”. Ta se je odvijal v telovadnici OŠ na Spodnji Polskavi, na njem pa so se predstavili vsi zbori naših šol. Koncert smo  začeli z nagovorom bobnarja skupine Elvis Jackson, Marka Soršaka Sokija, ki se je odločil, da bo za svoj 20. bobnarski rojstni dan posnel dokumentarni DVD z dvajsetimi slovenskimi izvajalci, sredstva od prodaje pa namenil učencem osnovnih šol za nabavo glasbil. Z zbiranjem sredstev še nadaljuje in mi smo 88. šola, ki bomo z njegovo pomočjo prejeli denarna sredstva za nakup glasbil (električno akustičnih kitar, bobnarskih setov, bas kitar in cajonov).

Otroški in mladinski pevski zbori so se nam skozi koncert predstavili s skrbno izbranimi pesmicami, ki so jih naši učenci zapeli z veliko mero občutka in dobre volje. Z ubranimi glasovi je koncert obogatil tudi  učiteljski pevski zbor. Zborovska pesem je napolnjevala naša srca vse do samega konca. Pesem Dan ljubezni pa je dala piko na i, saj so jo skupaj zapeli tako nastopajoči kot poslušalci, Darko Soršak pa je poskrbel za spremljavo na cajonu.

Gospa ravnateljica, Danica Veber, se je zahvalila staršem, donatorjem, nastopajočim in vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k uspešnemu zbiranju sredstev. Obiskovalce pa je nagovorila in  se jim zahvalila  tudi predsednica Sveta staršev, gospa Simona Pulko, ki je pohvalila nastopajoče in se zahvalila vsem, ki so pripravljeni pomagati sočloveku.

Skupaj smo preživeli prijeten večer in ponovno dokazali, da  KO PRISLUHNEMO, ZMOREMO …

Related Images:

Dostopnost