Select Page

»V naravi ni najti nič lepšega in popolnejšega od glasbe. Ona usmerja človeka v globino njegove duše”, so misli slovenskega skladatelja Marija Kogoja. Pevski zbori naše šole so načrtovali koncert v mesecu maju, ki ga letos v načrtovani obliki ni bilo mogoče organizirati. Zato pa smo v torek, 23. 6. 2020 organizirali kulturni dan »Koncert pevskih zborov«, ki je bil posvečen glasbi.

Kulturni dan je bil namenjen učencem od 1. – 8. razreda naše šole. Uvodoma so si učenci ogledali izbrani koncert, prilagojen njihovemu starostnemu obdobju in željam. Ogledali so si koncerte otroških in mladinskih pevskih zborov, koncerte skupine Perpetuum Jazzile, predstavitvene filmčke o glasbilih iz Glasbene šole Slovenska Bistrica ter koncerte posameznih slovenskih izvajalcev popularne glasbe. V nadaljevanju dneva je sledilo razredno glasbeno ustvarjanje. Učenci so peli in plesali, izdelovali glasbila, ustvarjali zvoke, glasove in melodije s telesom, igrali na inštrumente, se ob glasbi sproščali in risali, sestavili so orkester z risanjem glasbil in izdelali plakat, izvedli okroglo mizo na temo »Kdor poje, zlo ne misli« in se sprehajali v naravi ob glasbi in petju.  Za zaključek kulturnega dne so si učenci ogledali izbrani film, oziroma risani film. Tudi izbor filma je bil izveden glede na starost učencev in njihove želje ter s poudarkom na glasbi v posameznem filmu. Tako so si učenci ogledali naslednje filme: Moana, Balerina in Viktor, Koko in velika skrivnost, Vesele nogice, Zapoj, Levji kralj, Prava nota, Aladdin, Šola rocka, Yesterday in Bohemian Rhapsody.

V glasbeno obarvanem kulturnem dnevu so učenci uživali, si širili svoja glasbena obzorja in lastno ustvarjalnost. Tako so prešerno, s petjem in glasbo, zakorakali počitnicam naproti.

Related Images:

Dostopnost