Select Page

OB 200 LETNICI ŠOLE… DECEMBER

AKTIVNOSTI V MESECU DECEMBRU

Mesec december nas je napolnil s čarobnim vzdušjem, začele so se prižigati praznične luči, hiše so postajale vedno bolj okrašene, od povsod je odmevala pesem, pa tudi snežinke so s svojim plesom opozorile, da se bliža za marsikoga najbolj čaroben čas v letu.

Kljub temu, da smo še vedno ostajali doma in se šolali na daljavo, na naše praznovanje 200 letnice nismo pozabili.

V naših hišah je zadišalo po cimetu, limoni, klinčkih, medu, marmeladi in še čem. Izpod naših prstov so nastajale same dobrote. V kuhinji smo se smukali s svojimi starimi starši in starši ter tetami ali brati in sestrami. Preizkusili smo marsikateri recept, ki ga imajo naše mame shranjene v svojih posebnih knjigah in so ga podedovale od svojih mam ali tet. Gre za dobro ohranjene družinske skrivnosti. Nekateri pa smo se lotili priprave bolj modernih sladic in tako ustvarili svoje običaje.

V decembrskem času smo pripravljali veliko sladkih pregreh kar vsi učenci, od 1. do 6. razreda podružnične osnovne šole na Zgornji Polskavi. Prepričani pa smo, da tudi pri vas doma ni bilo nič drugače.

Iz marsikatere hiše je zazvenela pesem ali dve, saj smo v krogu družine tudi prepevali, kot so to počeli že včasih. Tudi pri pouku, čeprav narazen, pa vendar skupaj, smo obudili spomin na petje starih pesmi. Nekateri so bolj poslušali, drugi pa z navdušenjem prepevali na ves glas.

V mesecu decembru pa so učenci od 4. do 9. razreda, ki so v svojih mlajših letih obiskovali šolo na Zg. Polskavi, ustvarjali logotipe, ki bodo našo šolo najbolje predstavljali oz. simbolizirali. Nastalo je precej krasnih izdelkov, kar priča, da imamo odlične učence, ki so se pripravljeni zelo potruditi in vložiti veliko truda in energije tudi v takšne dejavnosti. Izdelkov vam, na žalost, še ne moremo razkriti, ampak prav gotovo bo kmalu objavljen tisti logotip, ki bo od tega leta naprej, predstavljal našo šolo. Komaj čakamo, da ga vidimo.

Vabimo vas, da si ogledate fotografije, ki pričajo, kaj vse nam je uspelo pripraviti v kuhinjah in pričarati čarobno decembrsko vzdušje ob naših mizah.

Related Images:

Dostopnost