Select Page

Učenci petih razredov naše šole ta teden ne brusimo šolskih klopi. Smo namreč v plavalni šoli v naravi v CŠOD Murska Sobota.

Naš dvonadstropni avtobus nas je vseh 67 učencev in 4 učiteljice varno dostavil v murskosoboški CŠOD, kjer so nas pričakali z dobrodošlico in s kosilom. Z avtobusoma so nas prepeljali v Zdravilišče Radenci, kjer so učitelji preverili naše plavalne spretnosti.  Razdeljeni v skupine smo postali lastniki barvnih kapic in izmisliti smo si morali ime, po katerih nas učitelji plavanja kličejo. V plavalnem bazenu se privajamo na vodo. Potapljamo se, skačemo v vodo, vadimo tehnike za prsno in hrbtno plavanje in kravl. Ker se zelo trudimo, smo potem na kratko nagrajeni s toplejšim bazenom.  

Ponedeljkov dan smo zaključili z ogledom Murske Sobote. Videli smo soboški grad, vse tri osnovne šole, gasilski dom, šli skozi park,  spoznali smo razliko med katoliško in protestantsko cerkvijo.

Sončni torek smo si začinili z obiskom Vulkanije na Gradu na Goričkem. To je bilo res enkratno doživetje! Trenutno se z igrišča pred domom sliši glasen navijaški vrvež.  Danes bomo zagotovo prej zaspali, kot včeraj.

 

 

Utrinki  tretjega dne:

Tudi sreda je že skoraj za nami. Sredino plavalno dopoldne se je nadaljevalo z orientacijskimi dejavnostmi okrog doma in z igro Med dvema ognjema. Tekme so bile res napete. Navijanje pa je bilo tako glasno, da se nas je slišalo po celi Murski Soboti. Današnji večer je v jedilnici izredno tiho, saj pozorno poslušamo klicana števila in skušamo čimprej napolniti svoje tablice z danimi števili. Tako je, igramo Bingo! Zraven pa neizmerno uživamo!

 

 

Utrinki četrtega dne:

Četrtek je bil najboljši od vseh dni. Začel se je s preverjanjem plavanja in z bronastimi, srebrnimi ter zlatimi delfinčki. Nadaljeval se je s peko perecov. Njam, so bili okusni. In kako čudovite kitke so imeli!

Večer se je zaključil s čudovito prireditvijo – Murska Sobota ima talent. Točke, ki smo jih pripravili so bile vsaka zase svojstvene in domiselne. Pokazali smo svoje talente in presenetili. Po dvorani je večkrat zadonel bučen aplavz.

Večer se je zaključil z nepozabno zabavo. Glasba je donela, krogla se je vrtela, naša telesa so poskakovala, pogledi so se iskali, nove simpatije so se rojevale – in tako je napočil konec.

Veseli in zadovoljni, polni novih izkušenj prihajamo domov, v vaš objem, dragi starši. 

 

 

 

Related Images:

Dostopnost