Select Page

Za nami sta prva meseca letošnjega leta. Naše dejavnosti v projektu Popestrimo šolo so se vrtele okoli zime, snega, pusta in dneva zaljubljencev.

Veliko različnih izdelkov smo si naredili kar sami. Izdelali smo si pisane skodelice za čaj, ljubke snežake, si ustvarili različne maske ter pustne dodatke.

Prebirali smo knjige o Francetu Prešernu, risali njegov portret in napisali recept za ljubezen. Spoznavali smo pande, brali o ptičkih in samorogih ter jih tudi izdelali.

Igrali smo se različne socialne igre ter sestavljali sestavljanke. Izdelali smo si svoj »lovilec žogic« in tako krepili naše motorične spretnosti ter dobili učenca, ki je postal »najboljši lovilec žogic«.

Svojo ustvarjalnost smo izkazovali tudi v kuhinji. Po lastnem okusu smo si pripravili pice z različnimi nadevi. V pustnem času smo se lotili izdelave vanilijevih jogurtovih mišk, za valentinovo pa smo za svoje najdražje pripravili lešnikove in karamelne praline. Pripravili smo zdravo in zelo okusno korenčkovo torto.

Znova smo veliko šivali in pazili, da se ne piknemo. Izpod spretnih prstkov so nastale izšite snežinke na papirnatem krožniku, srčki iz filca ter prisrčne miške. Najbolj zanimivo pa je bilo izdelovanje cofkov. Sešili smo unikatne peresnice in obrazne maske. Izboljšali smo svoje znanje kvačkanja ter ustvarili eko srčke in obrazne maske iz kartona.

Tudi vrtičkarji nismo počivali. Spoznavali smo zdravilna zelišča, si pripravili več vrst zeliščnih čajev, žajbljeve lizalke za vneto grlo ter žajbljevo karamelno mleko, ki bo pomirilo kašelj. Začeli smo s pripravami na setev ter že posejali papriko.

Postali smo že pravi mojstri v slepem desetprstnem tipkanju, ki smo ga vztrajno urili. Lotili smo se urejanja besedil v programu Word in se naučili veliko novega ter utrdili znanje, ki smo ga že imeli.

Z mladimi astronomi smo znanje o planetih nadgrajevali na računalnikih, na katerih so učenci izdelali Power Point predstavitve o posameznem planetu. Nastali so tudi domišljijski planeti, ki so jih učenci naredili s pečenjem jogurtovega testa, nato pa jih z veseljem pojedli.

V času zimskih počitnic smo se družili na različnih delavnicah in tako preživeli ustvarjalne, športne in zabavne dopoldneve.

Related Images:

Dostopnost