Select Page

V sredo, 20. 6. 2018, nas je obiskal Marko Soršak – Soki, ki je idejni vodja projekta 20 za 20, preko katerega šolam podarja glasbene inštrumente. Njegovega obiska smo se zelo veselili, saj smo vedeli, da ne bo prišel praznih rok. Na vse tri naše šole je prinesel inštrumente, ki so se nabavili s pomočjo sponzorjev in donatorjev ter dobrodelnega koncerta pevskih zborov naše šole.

G. Soršak je najprej prinesel inštrumente na Zgornjo Polskavo. Podeljevanje inštrumentov je nadaljeval na matični šoli na Spodnji Polskavi, kjer so se nam pridružili tudi predstavniki OŠ Minke Namestnik – Sonje iz Slovenske Bistrice. Namreč, odločili smo se za pomoč pri pridobitvi inštrumentov tudi tej šoli, ki so glasbila z veseljem in hvaležnostjo tudi prejeli. Pot podeljevanja glasbil se je nadaljevala in tudi zaključila na podružnici Pragersko. Na vseh šolah so se učencem iskrile oči, ki so skrivale nove šolske zvezde in talente. Marko Soršak – Soki je z zanimivo predstavitvijo glasbil navduševal učence, ki so lahko glasbila tudi preizkusili. Odslej bomo na naših šolah igrali še na cajone, kompleta bobnov, elektroakustične kitare in bas kitaro. Po skupnih fotografiranjih s Sokijem so učenci kar želeli nadaljevati s preizkušanjem glasbil, ki so jih privlačila z magnetno močjo.

Muziciranje bomo lahko, tako še bolj kakovostno in zanimivo, nadaljevali v naslednjem šolskem letu, ko se polni energije vrnemo s počitnic.

Related Images:

Dostopnost