Select Page

Učenci OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava so zaznamovali turnir najboljših šolskih ekip v igri tri na tri v Slovenski Bistrici, ki je potekal v okviru prireditve Evropski teden mobilnosti 2021.

Po enoletnem premoru  šolskih tekmovanj in različnih športnih prireditev zaradi že vsem znane situacije z virusom COVID-19 so se v petek, 24. 9. 2021, zbrale osnovnošolske ekipe, ki so se pomerile v ulični košarki 3 proti 3. Tekmovanje je potekalo na parkirišču v središču Slovenske Bistrice. Ekipe so tekmovale v dveh kategorijah. V kategoriji starejših in v kategoriji mlajših učencev so sodelovale naslednje osnovne šole: OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, II. OŠ Slovenska Bistrica, OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec in OŠ Laporje. Skozi dopoldanski del so na prvem in drugem igrišču potekale igre za čim boljšo uvrstitev v posamezni kategoriji. Med odmorom so se učenci pomerili tudi v metu za tri točke. Med mlajšimi učenci je zmagal naš učenec Miha Brumec, medtem ko nam pri starejših žoga ni in ni hotela skozi obroč. Turnir, katerega namen je vzpodbujanje vseh občanov, naj vsakdanje poti premagujejo na okolju in uporabniku prijazen način ter tako zmanjšujejo obremenjenost prometnih površin, je postregel za našo šolo z odličnim ekipnim uspehom. Tako ekipa mlajših dečkov, v postavi Miha Brumec, Amadej Brumen, Tim Falež, Bron Hostej, kot tudi ekipa starejših dečkov, v postavi Jure Rečnik, Luka Brumec, Andraž Jurič, Žak Lozinšek je v svoji kategoriji zmagala in si tako priborila pokal. Čestitke vsem za uspešno igro!

Zapisal: Miran Klavž, prof. švz.

Od leve proti desni stojijo: Luka Brumec, Jure Rečnik, Žak Lozinšek in Andraž Jurič, čepijo pa Bron Hostej, Tim Falež, Amadej Brumen in Miha Brumec.

Avtor: Miran Klavž

Related Images:

Dostopnost