Select Page

Po enotedenskem oddihu vas znova vabim, da se mi pridružite pri raznovrstnih delavnicah, ki vam jih tudi tokrat ponujam na daljavo.

USTVARJANJE
Lotili se bomo ustvarjanja vetrnice, s pomočjo katere lahko opazuješ, iz katere smeri piha veter. Navodila za izdelavo najdeš tukaj (VETRNICA).

IGRAJ SE Z MANO
Tokrat ti ponujam idejo, kako uporabiti stara oblačila za izdelavo kolebnice. Vsa navodila najdeš v priloženem dokumentu (IZDELAVA KOLEBNICE).

BEREM IN USTVARJAM
Vabim te, da prisluhneš pravljici iz zbirke Lahkonočnice, z naslovom Drugačna princeska. Te zanima, kaj vse zmore »fantovska« princesa, ki vsakogar premaga v ježi, plavanju ali mečevanju? Več o tem lahko poslušaš na https://www.lahkonocnice.si/pravljice/drugacna-princeska. Nato se loti ustvarjanja svoje princeske, fantje pa se preizkusite v ustvarjanju gradu. Različne ideje najdeš tu (PRINCESKA IN GRAD).

VSE SLADKO IN SLANO
Poskusi domače, zdrave in slastne žitne čokoladice, v katerih ni belega sladkorja, pa so vseeno zelo sladke in povrhu še nasitne, saj vsebujejo veliko vlaknin in energije, ki jo potrebuješ za šolsko delo in prosti čas. Izdelava je preprosta, v pomoč ti bo recept (DOMAČE ŽITNE PLOŠČICE). Medtem ko čakaš, da se tvoje čokoladice ohladijo, pa se preizkusi v premetanki, kjer boš poiskal/a besede povezane s tvojim današnjim kuharskim podvigom (PREMETANKE ŽITNA PLOŠČICA).

SPOZNAVAM RAČUNALNIK
Da si boš bolje zapomnil/a predelano učno snov, si lahko pomagaš z izdelavo miselnega vzorca, s pomočjo računalniškega programa Mindmaps. Tole je povezava do video vodiča.

VRTIČKARJI
Če smo že posejali rastline na prostem, se lahko lotimo tudi vrtnarjenja v stanovanju, saj je pravi čas, da vzgojimo svoje sobne cvetlice. V priloženih navodilih si poglejte, kako razmnoževati sobne rastline (RAZMNOŽEVANJE SOBNIH RASTLIN).

ŠIVANJE
Ta teden si bo lahko šivanka malo oddahnila, vi pa se boste preizkusili v enostavnem pletenju zapestnic iz volne. Navodila za izdelavo v sliki in besedi najdete tukaj (ZAPESTNICE IZ VOLNE).

Vesela bom vseh vaših vprašanj, idej in komaj čakam na slike izdelkov. Pišite mi na simona.turner@ingoliceva.si in ostanite zdravi.

Related Images:

Dostopnost