Select Page

Mentorice planinskih krožkov vseh treh enot naše šole smo, med počitnicami, organizirale planinski izlet na Donačko goro. Z izletom smo želele polepšati počitnice učencem planincem in njihovim spremljevalcem. Po številu prijav se je obetal zelo številčen pohod na Donačko goro, kar nas je zelo razveselilo.

Na dan odhoda, v sredo 30.10., pa so se pričele vrstiti odpovedi udeležencev, čemur so v večji meri botrovale bolezni in napovedana manj ugodna vremenska napoved.

Tako smo se v Stopercah pred OŠ zbrali najbolj neutrudni planinci in se odpeljali proti Kupčinjemu vrhu. Tam smo oprtali nahrbtnike in jo mahnili na pohod. Pot nas je vodila skozi gozd, ki je bila postlana s prekrasnimi  jesenskimi listki. Med potjo smo opazovali gozd v vsej svoji razsežnosti, ki jo ponuja jeseni. Večkrat smo srečali močerade, ki so ta dan imeli očitno svoje opravke v gozdu. Kljub temu, da nas sonce ta dan ni grelo, smo si druženje polepšali s klepetanjem, odkrivanjem narave, prepevanjem pesmi in dobro voljo. Učenci, starši, babica in dedka ter mentorice smo se strinjali, da lahko še tako turoben dan polepšaš z dobro voljo in urnim korakom. In ravno to nam je uspelo ta dan!

Mentorica planinskega krožka, Majda Vaupotič

Related Images:

Dostopnost