Select Page

Pomlad je najlepši letni čas, saj nas sonce greje s prvimi toplimi žarki, rastline zacvetijo in začnejo ponovno rasti. Pomlad je tudi najlepši čas za ustvarjanje in izdelovanje.

Spomladansko ustvarjanje nam prinaša sproščenost in veselje. Uporabimo lahko pastelne barve pomladi ter enostavne odpadne materiale iz naših domov, s katerimi ustvarimo čudovite unikatne izdelke.

Učenci podaljšanega bivanja so že pridno ustvarjali pomladno dekoracijo, ki krasi šolska okna in vrata. Učiteljice podaljšanega bivanja jih pri tem vodimo in spodbujamo, lepo okrašena šola pa je dokaz njihovega truda.

Bliža se pomlad in temu primerno ustvarjamo, izdelujemo, rišemo in barvamo. Razstava izdelanih rožic, metuljčkov, čebelic in pikapolonic nas pozdravljajo in naznanjajo prihajajočo pomlad. Učenci so motivirani in se zabavajo ter z veseljem pričakujejo vsakodnevne dejavnosti.

V mesecu marcu vsako leto obeležujemo dan žena, zato smo za mamice in babice pripravili in izdelali darilca. Učenci so se zelo potrudili in skrbno iz papirja izdelali šopek rož ter voščilnice.                            

Da pa očetje ne bi bili »prikrajšani«, smo tudi ob dnevu mučenikov zanje ustvarili voščilnice in medalje »NAJBOLJŠI OČE NA SVETU«.

12. marec velja za dan, ko praznujemo slovensko valentinovo, ki ga imenujemo gregorjevo – dan, ko se ptički ženijo in pozdravljamo pomlad. Z učenci smo si ogledali posnetek o tem prazniku, saj ga večina ni poznala. Po sproščenem pogovoru so nastali krasni izdelki na temo ljubezni.

Približuje se tudi materinski dan. Z učenci načrtujemo in pripravljamo, zbiramo predloge, s čim bomo lahko razveselili mame. A to naj ostane skrivnost. Saj presenečanje naših otrok je nekaj najlepšega in vedno najde pot do materinega srca.

 

PRIPRAVILE: Učiteljice podaljšanega bivanja

Related Images:

Dostopnost