Select Page

S proslavo ob državnem prazniku smo obeležili spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Proslava je potekala na vseh treh naših šolah in z njo smo se dotaknili pomena biti svoboden in neodvisen ter živeti v takšni državi. Svoboda je najpomembnejša dobrina, ki omogoča življenje brez strahu in stisk, ki omogoča, da se naši otroci oblikujejo in rastejo v vesele, živahne, izobražene osebe. Svoboda nam omogoča, da se brez težav obrnemo drug k drugemu ter si izkažemo spoštovanje, pomoč ter nasmeh. S programom proslave, besedami ter točkami, smo se dotaknili poti naše države do te svobode, dotaknili smo se pomena državnih simbolov ter spoznavali naravno in kulturno dediščino naše države. Naše praznovanje ter življenje in delo celega šolskega leta je strnila gospa ravnateljica Danica Veber, v svojem nagovoru učencem. Povzela je številne dosežke,  uspehe ter trenutke, ki pomenijo, ostanejo in smo jih stkali v obdobju, ki je za nami. Poudarila je pomen besede, dotika, prijaznosti, strpnosti ter razvijanju odnosa do sebe in drugih.

S proslavo smo se tudi poslovili od šolskega leta, katero je za nami ter si izrekli želje za mirne, brezskrbne ter srečne počitnice.

Želimo vam, da v teh poletnih mesecih izključite telefone, izključite računalnike in se posvetite drug drugemu. Želimo vam veliko brezskrbnih pogovorov, drobnih skrivnosti, ki si jih boste izrekli ter veliko časa, ki ga boste namenili drug drugemu.

 

Related Images:

Dostopnost