Select Page

Teden od 21. do 25. januarja je bil v Sloveniji označen kot Teden pisanja z roko. Pod vodstvom Društva Radi pišemo z roko je sodelovalo 109 osnovnih in srednjih šol, knjižnic, medgeneracijskih centrov in drugih ustanov.

22. 1. 2019 so se Tednu pisanja z roko pridružili tudi naši učenci od 4. do 9. razreda. V času razrednih ur so prepisali odlomek iz knjige Antona Ingoliča Zgodbe mojega jutra. Po izvedeni uri so se lahko prijavili na tekmovanje v lepopisju. Na 1. tekmovanje v lepopisju za Ingoličevo pero se je prijavilo kar 97 učencev vseh treh šol.

Tekmovanje bo potekalo 12. 2. 2019 ob 13. uri. Učenci bodo pri tekmovanju uporabljali nalivna peresa. Dovoljen pripomoček je tudi črtalnik. Strokovna komisija učiteljic bo ovrednotila izdelke, in sicer izgled, inicialko, obliko zapisa, uporabo pisanih črk in pravopis. Zmagovalci posameznih razredov bodo nagrajeni z izdelki, ki jih je prispevalo podjetje Vivapen iz Celja, največje evropsko podjetje, ki izdeluje pisala, predvsem nalivna peresa.

Društvo Radi pišemo z roko je v sodelovanju z mednarodnim združenjem SILA omogočilo tudi predavanja svojih članic. Tako je učence 9. a in b razreda v torek, 5. 2. 2019, obiskala gospa Jen Levy iz Tajvana. Predstavila je kitajščino, kitajsko pisavo, način pisanja in njihovo kulturo. S seboj je prinesla tudi potreben material za pisanje kitajskih pismenk. Učence je na zanimiv način naučila pisanja nekaterih besed in predstavila, kako se je zapis skozi stoletja spreminjal. Učenci so ugotovili, da zapis niti ni tako težak, ob tem so se tudi zabavali in se na koncu naučili tudi nekaj izrazov v kitajščini. Glede na to, da namerava ga. Jen preživeti v Sloveniji še pet let, bi jo želeli še kdaj povabiti med naše učence, saj se jim je njena predstavitev zdela zelo zanimiva in poučna.

Related Images:

Dostopnost