Select Page

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

 

Utrinki iz delavnic – januar

V mesecu januarju smo:

Z bralnim krožkom prebirali narobe pravljice, ki so nam bile zelo smešne in nato še sami napisali svoje narobe pravljice.

S šivalnim krožkom smo se veselili, saj smo dobili novega člana, ki nam bo olajšal delo; šivalni stroj. Začeli smo spoznavati osnovne veščine rokovanja s strojem in nanj že tudi kar precej zašili. Ugotovili smo, da zelo radi šivamo s šivalnim strojem, smo hitro usvojili tehniko šivanja.

Pri ustvarjalnih delavnicah je bilo veselo, saj smo ustvarjali barvne mehurčke in z njimi tiskali. Mamicam se opravičujemo za pošpricane majčke, vendar smo v pihanju mehurčkov in tiskanju ognjemetov res zelo uživali. Ustvarjali smo tudi s puhasto, doma narejeno barvo.

Pri angleških uricah smo s pomočjo kartic spoznali angleško besedišče na temo božiča. Iskanje parov s pomočjo sklepanja nam je šlo zelo dobro. S pesmijo smo usvojili besedišče o oblikah in s pomočjo risanja na tablo besedišče utrdili.

Pri astronomiji nadaljujemo z izdelovanjem sončnih sistemov.

Učenci računalniških delavnic so dobili svoje e-poštne naslove. Naučili smo se spreminjati ozadja, prikazane slike in dodobra izpilili pošiljanje e-pošte. Veliko delamo tudi na slovničnih napakah. E-pošto koristimo tudi za obveščanje glede delavnic, saj smo ustvarili svoje skupine.

V okviru medobčinskega sodelovanja, smo s planinci odšli na nočni pohod.

Z učenci joge smo začeli trenirati jogo s pomočjo tehnologije, z namenom, da lahko tudi doma sami vadijo asane.

V popoldanskih urah smo se ponovno lotili spoznavanja veščin naših babic; kvačkanja. Pomagalo nam je društvo. Še največje klepetulje so ob zahtevnosti naloge pozabile na govorjenje.

no images were found

Related Images:

Dostopnost