Select Page

Prišla je pomlad, vendar se udeležencev delavnic na srečo ni lotila pomladna utrujenost, zato smo bili v mesecu marcu in aprilu znova zelo ustvarjalni. Nastajali so različni pomladni okraski za dom. Iz odpadnega papirja so nastali ptički. Mamice smo razveseli s papirnato vazo s šopkom rožic, izdelali pa smo tudi okrasne lokvanje. Starejši učenci so s pomočjo quilling tehnike sestavljali različne rože, živali ter izdelali voščilnice. Izdelali smo vaze, ki smo jih okrasili s fižolom ter izdelali različne vrste rož, da vazice niso ostale prazne. Nastali so tudi različni velikonočni izdelki. Zelo različni vzorčki so nastali na jajcih iz kartona, izdelali smo velikonočne košarice iz papirja, zajčke s cofkom ter piščančke v obliki lutke.
Radi smo se igrali različne družabne igre in se lotili iskanja skritih jajčk ter hitrostnega lova na jajce. Izdelali smo rakete iz slamic ter tako preizkusili svoje konstruktorske sposobnosti. Največ navdušenja je bilo nad izdelovanjem labirinta.
Krepili smo naše bralne sposobnosti ter se uspešno lotili naloge, da skupaj povemo pravljico. Zabavali so nas navihana ovčka Boža, kokoška Taja ter krokodilčka Tilček in Karli. Seveda smo vse junake poustvarili, kar je od nas zahtevalo veliko ustvarjalnosti.
Vrtičkarji smo spoznavali spomladanska opravila ter rastline. Posejali smo papriko in poskrbeli za njo ter skrbno zalivali šolske lončnice. Izmenjali smo semena in iz odpadnega tetrapaka izdelali lonček v obliki krokodila, kamor smo posejali različna zelišča.
Izboljševali smo naše šiviljske spretnosti. Spoznali smo šivalni stroj, delo z njim in se preizkusili v njegovi uporabi na listu papirja ter si sešili blazino. Ročno smo sešili še ptičke, rožice, okrasili velikonočna jajčka ter se preizkusili v suhem polstenju, kjer smo z volno za filcanje okrasili jajca iz stiropora.
Volje za kuhanje in pečenje nam ni manjkalo. Naučili smo se pripraviti enostavno kosilo. Skuhali smo zelenjavno rižoto s piščančjim mesom in zeleno solato s koruzo, si pripravili odlične špinačne polpete. Naše brbončice smo razvajali s sočno korenčkovo torto in kvašenimi rogljički. Vseskozi smo pridno zapisovali izdelane recepte v lastne kuharske knjižice.
Po ogledu zanimivih predstavitev v programu Power Point smo se lotili spoznavanja programa Word. Besedilo smo se naučili zapisati in ga urediti po navodilih.

Related Images:

Dostopnost