Select Page

V torek, 1.6.2021, smo izvedli končno ekskurzijo prvošolcev.

 Po razburkanem šolskem letu, ki so ga naši najmlajši učenci pogumno preživeli, nam je le uspelo izvesti končni izlet. Novice, da bomo lahko v živo izvedli ekskurzijo na Ptuj smo se učiteljice zelo razveselile, učenci pa še mnogo bolj.

Marsikateri prvošolec od pričakovanja zvečer pred izletom ni mogel zaspati, spet drugi so se zgodaj zbudili in hoteli čim prej v šolo, da slučajno ne bi zamudili avtobusa.

 Veliko učencev se je ta dan namreč prvič peljalo z avtobusom, spet drugi so prvikrat izven družinskega kroga odkrivanli lepote, zanimivosti in doživetja. Dovolj zgovoren podatek je, da na ta čaroben dan ni manjkal noben učenec, vseh 57 prvošolcev je preživelo nepozaben dan na Ptuju.

 Pot pod noge smo vzeli pri ptujskih toplicah in vzdolž reke Drave prišli do znamenitega prstana, kjer posnetek ni smel izostati. Prečkali smo reko Dravo, pozdravili labode, račke, ponirke in rečne galebe ter končno prišli do mestnega parka. Takrat smo bili že pošteno lačni in po temeljitem razkuževanju rok smo izvlekli slastne sendviče, ki so jih priskrbeli starši. Sledila je zabava na igralih in slasten sladoled, vse seveda izvedeno v mehurčkih, kot je sedaj to normalno.

 Nato smo se po ozkih in slikovitih ulicah Ptuja povzpeli na grad. Tam so nas pričakale prijazne vodičke in nam predstavile ter pričarale življenje, kot so ga živeli pred davnimi časi na tem gradu. Predstavile so nam zbirke orožja, glasbil in nas popeljale skozi številne grajske sobane. Utrujeni, a neizmerno veseli so imeli otroci še toliko energije, da so si izdelali kronice, s katerimi so kot pravi kraljeviči in kraljične odkorakali na avtobus.

 Še vreme, ki je že dva meseca muhasto, je poskrbelo, da bo ta izlet nepozaben!

Related Images:

Dostopnost