Select Page

Tudi petošolci smo se podali na zaključno ekskurzijo. V letošnjem šolskem letu smo imeli načrtovano ekskurzijo v Ljubljano in ogled ostankov Emone, srednjeveških zgradb ter obisk parlamenta in Cankarjevega doma. Vse to smo zaradi dela na daljavo doživeli virtualno, saj so nam prijazne vodičke pripravile odličen triurni voden program preko Teamsov.

V letošnjem šolskem letu imamo res srečo.  Šola nam je omogočila dve ekskurziji. V torek, 1. 6. 2021 pa smo se podali na čisto ta pravo ekskurzijo – z avtobusom in s sendviči v nahrbtniku. Kam? Na Ptuj!

Nekaj sošolcev se je pripravilo s podatki in opisom glavnih znamenitosti Ptuja. Zato smo se ob sprehodu skozi Ptuj ustavljali in poslušali zanimive razlage o znamenitostih, ki jih je na Ptuju veliko. Sošolci pa so se res izkazali. Kako zanimivo znajo pripovedovati! Pravi vodiči po mestu so bili.

Za piko na i smo si ogledali odličen film – Nenavaden teden s Tesso – v Kinu Ptuj. Učiteljice so se zabavale, ko smo učenci po končanem filmu zunaj zaplesali, kot sta v filmu plesala ata in mama. Res, odličen film!

Dan smo zaključili s sladoledom v roki.

Hvala, gospa ravnateljica in učiteljice. Smo že mislili, da bomo 5. razred zaključili le z virtualno ekskurzijo po Ljubljani.

Related Images:

Dostopnost